3.Miért érdemes mangót fogyasztani?
Vitaminok közül megtalálható benne az A-provitamin, a B1-, a B2- és az E-vitamin is. Ásványi anyagokban is rendkívül gazdag, hiszen foszfort és kálciumot ugyanúgy tartalmaz, mint nátriumot, magnéziumot vagy vasat. Csökkenti a koleszterinszintet és a rákos megbetegedések kockázatát.
4.Otthon is érdemes érlelni.
A gyümölcsöt Európában konzerv, illetve nyers formában lehet megvásárolni; egész évben fogyasztható. Vásárláskor érdemes a nem teljesen puha gyümölcsöt választanunk, mert ha szobahőmérsékleten tartjuk, akkor néhány nap alatt megérik. Érett állapotban 1-2 napig eláll a hűtőszekrényben, amennyiben sikerül betartanunk az időkorlátot. Fogyasztható önmagában, smoothie- és lekváralapanyagként.