Farkas Richárd, a PENNY SÉFJE


Mielőtt elkezdtünk beszélgetni Farkas Richárddal, csak azt tudtuk, hogy nagyszerűen főz.

Amikor jobban megismertük, kiderült, hogy keresve sem találhatnánk séfet, aki jobban tudná közvetíteni mindazt, amit mi, a PENNY-nél a konyháról és nem csak a konyháról gondolunk.


Farkas Richárd egyszerre képviseli a fiatalos lendületet és a hagyományok tiszteletét.

Ha főz, katonás rendet tart a konyhában; de ötleteit, megoldásait, gyakran trükkjeit, amiket hétről-hétre velünk is megoszt majd, a rocksztáros lazaság hatja át.


Nem hisz az öncélú újításokban; gyakran merít ihletet antikváriumokban, régi recepteket olvasgatva, és szenvedélyesen gyűjti a tudást, aminek nyomán a keze alatt készülő fogások – amellett, hogy nagyon finomak – észrevétlenül válnak maivá és teszik sztárrá azt is, aki megfogadja tanácsait.  

 

És ami a legfontosabb – Farkas Richárd vallja, hogy a konyhában nincs helye pazarlásnak és egy étel csak annyira lehet jó, amennyire az alkotóelemei azok.


Alapelve, hogy ha lehet, mindent a legközelebbről kell beszerezni, sőt, akkor a legnyugodtabb, ha személyesen ismeri is a termelőt, csakúgy, mint mi a PENNY-nél. 


Nézd meg Te is a bemutatkozó videót és inspirálódj velünk!

Klasszikus receptek újragondolva

Kelkáposzta főzelék és Stefánia vagdalt Farkas Richárd séftől

Őszi receptek - szezonális alapanyagok

Tökmagolajos palacsinta és vilmoskörtés saláta

Konfitált kacsacomb lilakáposztás rétessel és Tökmagos tiramisu

Karácsonyi asztalra - a PENNY Séf ajánlásával

Egészben sült karaj gyökérzöldségekkel és aszalványokkal - Tökmagos fehércsokis bejgli

Újévi fogások, évindító receptek

Savanyú káposzta krémleves, debreceni kolbásszal - Rakott burgonya gratin, friss rukkola salátával és buggyantott tojással

Fűszeres oldalas és újhullámos mákos guba

Fűszeres oldalas fehérbabfőzelékkel - Mákos guba franch toast

Tavaszi klasszikusok új köntösben

Tojásos nokedli pezsgős sabayon mártással - Bonbolini: töltött fánk

Lessétek el és próbáljátok ki Ti is a további recepteket a Séfünk tollából:

Sült pásztortarhonya

Készítsd el Farkas Richárd után a következő magyaros menüdet! Sült pásztortarhonya és csemege uborkás sült paprika saláta.

A hozzávalókért irány a legközelebbi PENNY! 

IRÁNY A RECEPT!

Csemege uborkás sült paprika saláta

Készítsd el Te is ezt a különleges salátát a pásztortarhonya mellé! Farkas Richárd ezt a köretet már egy nappal előre elkészítette. Készítsd el Te is és lepd meg családodat egy igazi különlegességel! 
IRÁNY A RECEPT!

Házi gombás melegszendvics

Nincs is jobb, mint egy házi gombás melegszendvics. Nézd meg a receptet és készítsd el Te is otthon! Vendégvárónak is tökéletes.

A hozzávalókért irány a legközelebbi PENNY! 

IRÁNY A RECEPT!

Smarni, avagy császármorzsa

Készítsd el Te is ezt az ünnepi desszertet a családodnak Farkas Richárd, PENNY Séf receptje alapján. 
IRÁNY A RECEPT!

Halászlé

Nincs karácsony halászlé nélkül. Ezt Ricsi, a PENNY Séfje is jól tudja, ezért hozza nektek, a halászlé receptjét, ahogy ő készíti.

Az alapanyagokat keresd a legközelebbi PENNY-ben, és zubogjon az a halászlé karácsonykor a tűzhelyen.

IRÁNY A RECEPT!

Rántott karfiol citrusos joghurtos mártogatóssal és salátával

Vendégeket vársz? Farkas Richárd hozza is a rántott karfiolt citrusos mártogatóssal. 

Kattints és nézd meg a receptet, az alapanyagokat szerezd be a PENNY-ben, PICI áron. 

IRÁNY A RECEPT!

Jókai bableves

A Jókai bableves, ahogy még nem kóstoltad! Egy örök klasszikus, aminek biztos helye lesz a recepteskönyvedben! 

Nézd meg a receptet, hogyan készíti el a PENNY Séfje, és próbáld ki te is! 

IRÁNY A RECEPT!