2022.10.21

Karottás gluténmentes muffin


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Okoskonyha

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

400 gramm
Free gluténmentes lisztkeverék
100 gramm
PENNY növényi margarin
Fél citrom leve
10 gramm (ízlés szerint)
Friss gyömbér
400 gramm
MyBIO rizsital
70 gramm
Gyümölcscukor (fruktóz)
1 szál (100 gramm)
Sárgarépa
100 gramm
SALTY Natúr kesudió
2 csomag
PENNY sütőpor
1 teáskanál
Fahéj, szerecsendió
1 teáskanál

Előkészítés

1
A sárgarépát lereszeljük.
2
Egy keverőtálba öntjük a szobahőmérsékletű rizsitalt, majd mehet hozzá a gyümölcscukor, egy kevés só és a fahéj, szerencsendió. A friss gyömbért belereszeljük.
3
Ezt követően a margarint megolvasztjuk és szintén a rizsitalhoz adjuk.
4
Jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztkeveréket, a sütőport, a reszelt sárgarépát, a durvára vágott vagy darált kesudiót és a fél citrom levét.
5
Egy fakanál vagy kézi habverő segítségével simára keverjük. Egy muffin sütőformába kapszlikat teszünk, és elosztjuk a masszát úgy, hogy kb. 2/3-ig legyenek a formák.
6
Előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.