2022.09.01

LIGHT VANÍLIAPUDING POHÁRDESSZERT


Előkészítés
3 perc
Elkészítés teljes ideje
10 perc
Nehézség

Kategória
  • Okoskonyha

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 liter
MyBIO Rizsital
50 gramm
Eritrit
2 csomag
PENNY vaníliás pudingpor
1 csomag
Gluténmentes keksz
5 kanál
Gyümölcsöskert light szamóca dzsem
100 gramm
SALTY sótlan pörkölt kesudió

Előkészítés

1

1. lépés

A rizsitalból 8 decilitert kiöntünk egy kis fazékba, beletesszük az eritritet és forralni kezdjük. A maradék 2 deciliterben elkeverjük a pudingporokat, és lassan hozzáadjuk a forró rizsitalhoz. Kevergetés mellett sűrűsödésig főzzük.
2

2. lépés

Amikor a puding elkészül nagyjából 4 evőkanálnyit kanalazunk belőle minden pohár aljába, majd a gluténmentes kekszből tetszőleges darabkákat nyomkodunk bele.
3

3. lépés

A keksz rétegre 1 evőkanál dzsemet teszünk, és megszórjuk tört kesudióval. Ezt megismételjük még egyszer: a maradék puding következik, ismét keksz, light dzsem és végül a tört kesudió.
4

TIPP


Fogyasztás előtt hagyjuk 1-2 órát pihenni, hogy a kekszek kicsit megszívják magukat, majd a hűtőben dermesszük ki a desszertet.