Almás rétes


Elkészítés teljes ideje
70 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 csomag
    Repeta réteslap (2 lapot használunk)
  • 25 dkg
    alma
  • 1 ek.
    Líra napraforgó étolaj
  • 10 g
    Penny zsemlemorzsa
  • 5 dkg
    Penny kristálycukor
  • ízlés szerint Mr. Spice
  • őrölt fahéj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Elkészítés:

    Egy réteslapot nedves, tiszta konyharuhára terítve megkenünk olajjal, ésráfektetjük a másik lapot. A réteslapot
    megszórjuk zsemlemorzsával, majd rúd alakban rásimítjuk a tölteléket, ehhez az almát durvára reszeljük, kinyomkodjuk,
    ízesítjük fahéjjal és kristálycukorral. A réteslap keskenyebb oldalát behajtjuk 1-1 cm-t, majd a konyharuha segítségével
    feltekerjük.

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Szélével lefelé, olajjal megkent tepsibe fektetjük, előmelegített sütőben 210 °C-on aranybarnára sütjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep

    Tipp:

    Csökkenthetjük az energiatartalmat, ha cukor helyett sütésálló energiamentes édesítőszert használunk.

Hasonló receptek