Almaragus tejberizs


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Almaragu
  • 1 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 2 evőkanál
    Sissy teavaj
  • ízlés szerint
    Őrölt fahéj
  • 2 darab
    Piros alma

Tejberizs
  • 110 gramm
    Rizs
  • 50 ml
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 250 ml
    Sissy tej
  • 200 ml
    Sissy habtejszín
  • 19 gramm
    Sissy vaj
  • 2 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 0.5 db
    Citrom reszelt héja
  • 2 csomag
    PENNY vaníliás cukor

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A rizst alaposan átmossuk, és a vízzel felrakjuk főzni. Mikor már magába szívta a vizet, hozzáöntjük a tej és a tejszín felét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a cukrot.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Különösen fontos, hogy folyamatosan kevergetve, közepes lángon tovább főzzük, nehogy leégjen. Majd ha ismét magába szívta az összes folyadékot, felöntjük a maradék tejjel és tejszínnel, végül belereszeljük a citrom héját is.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Az almaraguhoz meghámozzuk és kicsumázzuk az almákat, majd kisebb kockákra vágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rádobjuk a kockákra vágott almát, a vajat, és megvárjuk, amíg kissé megpuhul az alma, majd megszórjuk a fahéjjal, és összekeverjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha már puha a rizs, elzárjuk alatta a lángot, belekeverjük a vajat, és 5-10 percre lefedjük. Ezután átkeverjük, tálakba szedjük, és az almaragut a tetejére kanalazva tálaljuk.

Hasonló receptek