Almás puffancs


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 db
alma
30 g
Sissy teavaj
1 ek
porcukor
150 g
PENNY búzafinomliszt
200 ml
Sissy tej
1 fél
citrom
2 db
PENNY tojás
1 mk
PENNY őrölt fahéj
1 csipet
1 csomag
PENNY sütőpor
4 dl
PENNY napraforgóétolaj
300 g
Gyümölcsöskert szamóca dzsem

Előkészítés

1
Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket.
2
Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
3
Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.
4
Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

Hasonló receptek