- 2 dbalma
- 30 gSissy teavaj
- 1 ekporcukor
- 150 gPENNY búzafinomliszt
- 200 mlSissy tej
- 1 félcitrom
- 2 dbPENNY tojás
- 1 mkPENNY őrölt fahéj
- 1 csipetsó
- 1 csomagPENNY sütőpor
- 4 dlPENNY napraforgóétolaj
- 300 gGyümölcsöskert szamóca dzsem

Almás puffancs
Kategória
- Pénztárcabarát fogások
- Desszertek
Hozzávalók
- 2 dbalma
- 30 gSissy teavaj
- 1 ekporcukor
- 150 gPENNY búzafinomliszt
- 200 mlSissy tej
- 1 félcitrom
- 2 dbPENNY tojás
- 1 mkPENNY őrölt fahéj
- 1 csipetsó
- 1 csomagPENNY sütőpor
- 4 dlPENNY napraforgóétolaj
- 300 gGyümölcsöskert szamóca dzsem
Előkészítés
- accessibility.recipes.cookingstepAz almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket.
- accessibility.recipes.cookingstepEzután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
- accessibility.recipes.cookingstepAz olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.
- accessibility.recipes.cookingstepTálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.