Almás puffancs


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    alma
  • 30 g
    Sissy teavaj
  • 1 ek
    porcukor
  • 150 g
    PENNY búzafinomliszt
  • 200 ml
    Sissy tej
  • 1 fél
    citrom
  • 2 db
    PENNY tojás
  • 1 mk
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 csipet
  • 1 csomag
    PENNY sütőpor
  • 4 dl
    PENNY napraforgóétolaj
  • 300 g
    Gyümölcsöskert szamóca dzsem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az almás puffancs elkészítéséhez először az almákat meghámozzuk, majd kivágjuk a magházukat és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután a vajat összekeverjük a porcukorral, végül pedig mehet bele a reszelt alma, a liszt, a tej, a citromhéj, a tojások, a fahéj, a sütőpor és a só. A tésztát addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Az olajat kb. 160 fokosra melegítjük, majd olajos kanállal evőkanálnyi mennyiségeket szaggatunk a tésztából, amiket a forró olajba helyezünk. 2-2 perc alatt megsütjük a fánkok mindkét oldalát.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálalásnál a frissen sült puffancsokat meghintjük porcukorral, és eperlekvárt kínálunk melléjük.

Hasonló receptek