Baklava


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 250 g
    PENNY dióbél
  • 200 g
    Salty mandulabél
  • 4 ek
    PENNY nádcukor
  • ízlés szerint
  • 1 ek
    PENNY fahéj
  • 200 g
    Sissy teavaj
  • 2 csomag
    PENNY TO GO leveles tészta
  • 350 g
    PENNY kristálycukor
  • 100 g
    PENNY akácméz
  • 1 ek
    PENNY citromlé
  • 350 ml
    Kékforrás ásványvíz

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A dióbelet és a mandulabelet egy keverőtányérba helyezzük, összekeverjük, ezután egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nádcukrot, a sót, a fahéjat. Eközben a vajat felolvasztjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tepsit előveszünk, kivajazzuk, belehelyezzük a réteslapot, megkenjünk vajjal, majd szintén ráhelyezünk egy réteslapot. Ennek tetejét megszórjuk alaposan a dióbél és mandulabél keverékkel. Ráhelyezünk még egy réteslapot, megkentjük vajjal, és szintén ráhelyezzük a dióbél és mandulabél keveréket, és ismét ráhelyezünk egy réteslapot, amit megkenünk vajjal, felvágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután a cukrot, a mézet, a citromlevet és az ásványvizet összefőzzük, amely körülbelül 8-10 perc alatt sűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, majd öntsük rá a tepsiben lévő baklavára, és szórjuk meg a tetejét a dióbél mandulabél keverékkel.

Hasonló receptek