Baklava


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

250 g
PENNY dióbél
200 g
Salty mandulabél
4 ek
PENNY nádcukor
ízlés szerint
1 ek
PENNY fahéj
200 g
Sissy teavaj
2 csomag
PENNY TO GO leveles tészta
350 g
PENNY kristálycukor
100 g
PENNY akácméz
1 ek
PENNY citromlé
350 ml
Kékforrás ásványvíz

Előkészítés

1
A dióbelet és a mandulabelet egy keverőtányérba helyezzük, összekeverjük, ezután egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nádcukrot, a sót, a fahéjat. Eközben a vajat felolvasztjuk.
2
Egy tepsit előveszünk, kivajazzuk, belehelyezzük a réteslapot, megkenjünk vajjal, majd szintén ráhelyezünk egy réteslapot. Ennek tetejét megszórjuk alaposan a dióbél és mandulabél keverékkel. Ráhelyezünk még egy réteslapot, megkentjük vajjal, és szintén ráhelyezzük a dióbél és mandulabél keveréket, és ismét ráhelyezünk egy réteslapot, amit megkenünk vajjal, felvágjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
3
Ezután a cukrot, a mézet, a citromlevet és az ásványvizet összefőzzük, amely körülbelül 8-10 perc alatt sűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni, majd öntsük rá a tepsiben lévő baklavára, és szórjuk meg a tetejét a dióbél mandulabél keverékkel.

Hasonló receptek