Áfonyás tejberizses szelet


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

A piskótához
  • 3 darab
    tojás
  • 6 dkg
    cukor
  • 0.5 csomag
    sütőpor
  • 7.5 dkg
    liszt

Az áfonyás pudinghoz
  • 20 dkg
    áfonya
  • 10 dkg
    barna nádcukor
  • 0.5 citrom
    leve
  • 1 csomag
    vaníliás pudingpor

A töltelékhez
  • 1 evőkanál
    cukor
  • 2.5 dl
    tej
  • 7 dkg
    hosszúszemű rizs
  • 1 csomag
    vaníliás cukor
  • 2.5 dl
    30 %-os tejszín, vagy cukrászhab
  • 1 teáskanál
    zselatin
  • 1 zöldcitrom
    reszelt héja
  • 10 dkg
    olvasztott fehér csokoládé

A díszítéshez
  • 1 maréknyi
    áfonya
  • 2 dl
    35%-os tejszínhab
  • 1 csomag
    habfixáló

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A piskótát a hozzávalókból elkészítjük, majd a masszát 20 x 30-as sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokon 10 perc alatt készre sütjük. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az áfonyás pudinghoz a gyümölcsöt egy nyeles edénybe tesszük. A cukorral együtt addig főzzük, míg megolvad a cukor, majd összeforraljuk 1 dl vízzel, és botmixerrel pürésítjük. Újra felforraljuk, és besűrítjük 1 dl vízben elkevert pudingporral, és még melegen rákenjük a piskótalapra, végül kihűtjük a hűtőben. 
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A töltelékhez elkeverjük a cukrot a tejjel, ráöntjük a mosott rizsre, és mikrótálba lefedve megfőzzük 350 watton addig, míg puha nem lesz, ez kb. 30 perc. Kihűtjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot a habfixálóval felverjük, és a rizshez adagoljuk. Az olvasztott csokoládét ezután adjuk hozzá, és keverjük ki jól. A zselatint melegítsük fel, és adjuk azt is hozzá. 
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A krémet egyenletesen kenjük el az áfonyás rétegen, és tegyük a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt a habbá vert tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítjük.

Hasonló receptek