Balatoni palacsinta


Elkészítés teljes ideje
25 perc
Nehézség

Kategória
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 50 dkg
    PENNY búzafinomliszt
  • 1 db
    PENNY tojás
  • ízlés szerint
  • 1 ek
    PENNY kristálycukor
  • 5 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 1 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    Gyümölcsöskert sárgabaracklekvár

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a  serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!

Hasonló receptek