A balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
50 dkg
PENNY búzafinomliszt
1 db
PENNY tojás
ízlés szerint
só
1 ek
PENNY kristálycukor
5 dl
Kékforrás természetes ásványvíz
1 ek
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
Gyümölcsöskert sárgabaracklekvár
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A balatoni palacsinta hozzávalóit egy magasabb falú edénybe rakjuk és botmixerrel lezúzzuk. Egy 18 vagy 24 cm-es palacsintasütőt átkenünk vékonyan olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. A serpenyőbe öntünk egy kicsi merőkanálnyi palacsintatésztát, megforgatjuk a serpenyőt, hogy mindenhol elterüljön a tészta, majd oldalanként 1,5-2 perc alatt megsütjük a palacsintákat.
2
accessibility.recipes.cookingstep
A többi tésztával ugyanígy járunk el. A megsült palacsintákat tetszőleges lekvárral vagy egyéb töltelékkel töltjük. Felgöngyöljük, és már ehetünk is!