Bombilini - töltött fánk


Elkészítés teljes ideje
130 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Bonbolini fánk tészta
500 gramm
PENNY finomliszt
250 gramm
Sissy tej (szobahőmérsékletű)
50 gramm
Sissy teavaj (olvasztott)
50 gramm
Friss élesztő
40 gramm
PENNY nádcukor
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 nagy csipet

Tálalás
100 gramm
PENNY nádcukor
10 gramm
PENNY őrölt fahéj
200 gramm
Choco'la csokoládés mogyorókrém
200 gramm
Gyümölcsöskert áfonya extradzsem

Előkészítés

1
A fánktészta összes hozzávalóit a robotgép kancsójába mérjük és 10 perc alatt homogén tésztát gyúrunk.
2
Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük.
3
A tésztából 20db golyót formázunk (körülbelül 50g-os).
4
Enyhén lisztes asztalon konyharuhával lefedve további 30 percet kelesztjük.
5
A nádcukrot egy tálban kikeverjük a fahéjjal, ez lesz a fánk forgatója.
6
A dzsemet és a mogyorókrémet simára keverjük és habzsákba töltjük.
7
Lábosban olajat melegítünk 170C fokra, ebben sütjük a fánkot. Fedő alatt körülbelül egy percig, majd átfordítva a másik felét, fedő nélkül fél percig.
8
A megsült fánkokat szűrőkanálon lecsepegtetve fahéjas cukorba forgatjuk.
9
A habzsák nyomócsövét a fánkok közepébe nyomjuk és addig töltjük, amíg a töltelék ki nem látszik.

Hasonló receptek