Amerikai fahéjas tekercs


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Előétel
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 6 dkg
    PENNY nádcukor
  • 3 ek
    PENNY kristálycukor
  • 1 ek
    PENNY fahéj
  • ízlés szerint
  • 50 dkg
    PENNY TO GO leveles tészta
  • 1 tk
    vaníliaaroma
  • 12 dkg
    porcukor
  • 2 ek
    Sissy tej

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A leveles tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre. Szedjük ketté - ha nem eleve két lapban volt -, majd az egyik felét nyújtsuk ki kb. 25x25 cm-es négyzetre. Kenjük le az olvasztott vaj felével, majd szórjuk rá a fahéjas cukor felét úgy, hogy hagyjunk a széleken 2 cm-es részt üresen. Járjunk el így a másik tésztalappal is.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A hozzánk közelebb eső végén kezdjük el szorosan feltekerni a tekercset. Ha kész a tekercs, egy éles késsel vágjuk fel kb. 2-3 cm vastagságú csigákra. Tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Kb. 18-22 percig süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Amíg a csigák hűlnek, készítsük el a mázat. Egy tálban keverjük össze a porcukrot, a vaníliát és a tejet, annyi tejet tegyünk hozzá, hogy sűrű, de kenhető/önthető massza legyen. Öntsük a mázat a csigákra.

Hasonló receptek