Amerikai fahéjas tekercs


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Előétel
  • Vendégvárók, snackek
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

100 g
Sissy teavaj
6 dkg
PENNY nádcukor
3 ek
PENNY kristálycukor
1 ek
PENNY fahéj
ízlés szerint
50 dkg
PENNY TO GO leveles tészta
1 tk
vaníliaaroma
12 dkg
porcukor
2 ek
Sissy tej

Előkészítés

1
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2
Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot, a fahéjat és a sót.
3
A leveles tésztát tegyük enyhén lisztezett felületre. Szedjük ketté - ha nem eleve két lapban volt -, majd az egyik felét nyújtsuk ki kb. 25x25 cm-es négyzetre. Kenjük le az olvasztott vaj felével, majd szórjuk rá a fahéjas cukor felét úgy, hogy hagyjunk a széleken 2 cm-es részt üresen. Járjunk el így a másik tésztalappal is.
4
A hozzánk közelebb eső végén kezdjük el szorosan feltekerni a tekercset. Ha kész a tekercs, egy éles késsel vágjuk fel kb. 2-3 cm vastagságú csigákra. Tegyük őket a sütőpapírral bélelt tepsire.
5
Kb. 18-22 percig süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
6
Amíg a csigák hűlnek, készítsük el a mázat. Egy tálban keverjük össze a porcukrot, a vaníliát és a tejet, annyi tejet tegyünk hozzá, hogy sűrű, de kenhető/önthető massza legyen. Öntsük a mázat a csigákra.

Hasonló receptek