Boszorkánykrém


Előkészítés
25 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Ünnepi fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 8 darab
    PENNY babapiskóta
  • 5 dkg
    Porcukor
  • 3 dl
    Sissy habtejszín

Almapüré
  • 1 kg
    Alma
  • 1 darab
    PENNY tojás
  • 10 dkg
    Porcukor

Gesztenyekrém
  • 25 dkg
    Gesztenyepüré
  • 1 dl
    Sissy habtejszín
  • 5 dkg
    Porcukor
  • 0.5 dl
    Santa Lucia rum

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A mélyhűtött gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd fél deci rumot meg egy deci tejszínt adunk hozzá, és habosra keverjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy kiló almát megmosunk, a magházát kivágjuk, majd tepsibe téve sütőben megsütjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor langyosra hűlt, a húsát kiskanállal kiszedjük, és egy tojásfehérjével teljesen simára, könnyűre verjük. Az alma édességétől függően 5-10 deka porcukorral édesítjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálaláskor egy üvegtálba, vagy szép kelyhekbe ujjnyi vastagon gesztenyepürét simítunk, arra egy sor almahabot rétegezünk, majd ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart. 
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Három deci tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verünk, s azzal beborítjuk. A rétegek közé félbetört babapiskótát is rakhatunk. Jól lehűtve kínáljuk.

Hasonló receptek