A mélyhűtött gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd fél deci rumot meg egy deci tejszínt adunk hozzá, és habosra keverjük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Egy kiló almát megmosunk, a magházát kivágjuk, majd tepsibe téve sütőben megsütjük.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Amikor langyosra hűlt, a húsát kiskanállal kiszedjük, és egy tojásfehérjével teljesen simára, könnyűre verjük. Az alma édességétől függően 5-10 deka porcukorral édesítjük.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Tálaláskor egy üvegtálba, vagy szép kelyhekbe ujjnyi vastagon gesztenyepürét simítunk, arra egy sor almahabot rétegezünk, majd ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Három deci tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verünk, s azzal beborítjuk. A rétegek közé félbetört babapiskótát is rakhatunk. Jól lehűtve kínáljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
8 darab
PENNY babapiskóta
5 dkg
Porcukor
3 dl
Sissy habtejszín
Almapüré
1 kg
Alma
1 darab
PENNY tojás
10 dkg
Porcukor
Gesztenyekrém
25 dkg
Gesztenyepüré
1 dl
Sissy habtejszín
5 dkg
Porcukor
0.5 dl
Santa Lucia rum
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A mélyhűtött gesztenyemasszát hagyjuk felengedni, majd fél deci rumot meg egy deci tejszínt adunk hozzá, és habosra keverjük.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Egy kiló almát megmosunk, a magházát kivágjuk, majd tepsibe téve sütőben megsütjük.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Amikor langyosra hűlt, a húsát kiskanállal kiszedjük, és egy tojásfehérjével teljesen simára, könnyűre verjük. Az alma édességétől függően 5-10 deka porcukorral édesítjük.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Tálaláskor egy üvegtálba, vagy szép kelyhekbe ujjnyi vastagon gesztenyepürét simítunk, arra egy sor almahabot rétegezünk, majd ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Három deci tejszínt egy kevés porcukorral kemény habbá verünk, s azzal beborítjuk. A rétegek közé félbetört babapiskótát is rakhatunk. Jól lehűtve kínáljuk.