Házi túrófánk


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Desszertek
  • Glutenmentes
  • Laktózmentes

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

25 dkg
Sissy laktózmentes túró
1 darab
Citrom héja és leve
1 csipet
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
10 dkg
Barna rizsliszt
10 dkg
Free gluténmentes lisztkeverék
1 teáskanál
Gluténmentes sütőpor
1 darab
PENNY tojás
2 evőkanál
Sissy laktózmentes tejföl
3 dl
PENNY étolaj
200 gramm
Gyümölcsöskert sárgabarack lekvár

Előkészítés

1
A glutén- és laktózmentes házi túrófánk elkészítéséhez villával összetört túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a liszteket, a sütőport, a tojást és végül a tejfölt. Jó alaposan összekeverjük.
2
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és óvatosan, kanál segítségével, egyforma adagokat szaggatunk a tésztából. A túrófánkok mindkét oldalát, pár perc alatt aranybarnára sütjük.
3
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen róluk. Házi baracklekvárral forrón tálaljuk.

Hasonló receptek