Japán felhő palacsinta – gluténmentes változatban


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek
  • Glutenmentes

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 darab
PENNY tojás
1 csipet
3 gramm
PENNY vaníliás cukor
10 gramm
PENNY kristálycukor
30 ml
Sissy tej
40 gramm
Free gluténmentes lisztkeverék
5 gramm
PENNY sütőpor
10 gramm
Sissy teavaj
0.5 darab
Citrom reszelt héja
2 evőkanál
Víz a sütéshez

Előkészítés

1
Tojásokat szétválasztom, fehérjét csipet sóval, cukorral kemény habbá verem. Félreteszem.
2
Sárgájához adom a vaníliás cukrot, habosra keverem. Ezután a tejet, citrom reszelt héját, gluténmentes lisztet, sütőport is hozzáadom, kézi mixerrel simára keverem.
3
2 – 3 részletben óvatosan összeforgatom a fehérje habbal. Kézi habverővel dolgozom, jó habosnak, lazának kell lennie. 
4
Tapadásmentes serpenyőben megolvasztom a margarint, 4 kupac tésztát teszek bele. Nagyon alacsony hőmérsékleten kell dolgozni, mert megéghet és belül nyers marad!
5
Mikor kicsit megköt, újra merek a tetejére tésztát. Mire körbe érek, mehet az újabb adag a tetejére. Míg el nem fogyott a tészta. Sietni kell, majd 2 evőkanál vizet öntök a serpenyőbe, és letakarom. 2 – 3 percig, alacsony hőmérsékleten sütöm. Spatulával megfordítom, újra teszek 2 evőkanál vizet, letakarva 2 percig sütöm. Ezzel kész a finom, szaftos, habos, palacsinta.
6
Tetejére ízlés szerint szórhatunk porcukrot, friss gyümölcsöt, csoki krémet, tejszínhabot, vagy amit szeretünk. Én gyümölcs pürét, karamell szószt tettem rá.

Hasonló receptek