Meggyes chiapuding bazsalikommal


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Cukorkontroll receptek
  • Glutenmentes
Készíthető bazsalikom vagy mandulaszórás feltéttel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 0.5 bögre
    PENNY Chia mag
  • 2 bögre
    MyBIO Rizsital
  • 1.5 bögre
    Gyümölcsöskert fagyasztott meggy
  • 0.5 bögre
    Kékforrás mentes ásványvíz
  • 1 darab
    Citrom
  • 4 evőkanál
    PENNY virágméz
  • -1 ízlés szerint
    Friss bazsalikom
  • ízlés szerint
    Gyümölcsöskert szamóca extradzsem
  • 20 gramm
    SALTY sós mandula

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A meggyes chiapuding elkészítéséhez a chiamagot elkeverjük egy tálban a rizsitallal, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre. Ez idő alatt megszívja magát és „puding” lesz belőle.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A fagyasztott meggyet egy kis lábasban felolvasztjuk a vízzel, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a mézet és a bazsalikomleveleket, majd elkeverjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Addig főzzük, míg fel nem forr, és a meggyek megfonnyadnak. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha kész a „pudingunk”, elkezdjük rétegezni: elsőnek jöhet a chiapuding, majd a hamis meggydzsem, és ezt a pohár háromnegyedéig ismételjük.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, ízlés szerint dzsemet kanalazunk rá, és bazsalikomlevéllel díszítjük.

Hasonló receptek