Vegán paella


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Glutenmentes
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 evőkanál
    MYBio olívaolaj
  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 1 db
    Piros kaliforniai paprika
  • 1 db
    Paradicsom
  • 5 gerezd
    Fokhagyma
  • 100 gramm
    PENNY szeletelt gomba konzerv
  • 100 gramm
    Zöldségeskert mirelit zöldbab
  • 5 gramm
    Algalap
  • 2 teáskanál
    Kurkuma
  • 2 teáskanál
    Füstölt paprika
  • 3 db
    Babérlevél
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • ízlés szerint
    Kakukkfű, petrezselyem
  • 280 gramm
    Rizs
  • 900 ml
    Zöldségalaplé
  • 100 gramm
    Zöldségeskert gyorsfagyasztott zöldborsó
  • 100 gramm
    PENNY natúr kesudió
  • 0.5 darab
    Citrom leve

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A vegán paella első lépéseként az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd hozzádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát. 5-6 perc alatt alaposan lepirítjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Mehet az alapunkhoz a kockázott paradicsom, a felcikkezett fokhagyma, a felaprított gomba, a zöldbab, az algalapdarabok, majd a száraz fűszerek és a friss fűszernövények is. Alaposan elkeverjük a zöldségeket a fűszerekkel, majd 5 percig pirítjuk őket.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Jöhet az rizs az alaphoz, majd felöntjük a zöldségalaplével. A rizsnek a serpenyő aljára kell kerülnie, egyszer megkeverjük, majd hagyjuk, hogy közepes lángon felforrjon.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Miután felforraltuk, kicsit lejjebb vesszük a lángot és fedő nélkül főzzük 15 percig. Fontos, hogy ne kevergessük a rizst, de annak érdekében, hogy ne égjen le, megmozgathatjuk a serpenyőt.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A 15 perc leteltével hozzáadjuk a borsót, de még mindig nem keverjük meg. 5 perc után lekapcsoljuk a lángot, és félrehúzzuk a paellánkat. Lefedjük a serpenyőt, és 10-15 percig így hagyjuk – ez segíteni fog, hogy a rizs beszívja az esetleges maradék nedvességet.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    A negyedóra leteltével a paellánk tetejére szórjuk a felaprított kesudiót és meglocsoljuk egy fél citrom kifacsart levével.

Hasonló receptek