Vegán paella


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Glutenmentes
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 evőkanál
MYBio olívaolaj
1 fej
Vöröshagyma
1 db
Piros kaliforniai paprika
1 db
Paradicsom
5 gerezd
Fokhagyma
100 gramm
PENNY szeletelt gomba konzerv
100 gramm
Zöldségeskert mirelit zöldbab
5 gramm
Algalap
2 teáskanál
Kurkuma
2 teáskanál
Füstölt paprika
3 db
Babérlevél
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Kakukkfű, petrezselyem
280 gramm
Rizs
900 ml
Zöldségalaplé
100 gramm
Zöldségeskert gyorsfagyasztott zöldborsó
100 gramm
PENNY natúr kesudió
0.5 darab
Citrom leve

Előkészítés

1
A vegán paella első lépéseként az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, majd hozzádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és a csíkokra szeletelt kaliforniai paprikát. 5-6 perc alatt alaposan lepirítjuk.
2
Mehet az alapunkhoz a kockázott paradicsom, a felcikkezett fokhagyma, a felaprított gomba, a zöldbab, az algalapdarabok, majd a száraz fűszerek és a friss fűszernövények is. Alaposan elkeverjük a zöldségeket a fűszerekkel, majd 5 percig pirítjuk őket.
3
Jöhet az rizs az alaphoz, majd felöntjük a zöldségalaplével. A rizsnek a serpenyő aljára kell kerülnie, egyszer megkeverjük, majd hagyjuk, hogy közepes lángon felforrjon.
4
Miután felforraltuk, kicsit lejjebb vesszük a lángot és fedő nélkül főzzük 15 percig. Fontos, hogy ne kevergessük a rizst, de annak érdekében, hogy ne égjen le, megmozgathatjuk a serpenyőt.
5
A 15 perc leteltével hozzáadjuk a borsót, de még mindig nem keverjük meg. 5 perc után lekapcsoljuk a lángot, és félrehúzzuk a paellánkat. Lefedjük a serpenyőt, és 10-15 percig így hagyjuk – ez segíteni fog, hogy a rizs beszívja az esetleges maradék nedvességet.
6
A negyedóra leteltével a paellánk tetejére szórjuk a felaprított kesudiót és meglocsoljuk egy fél citrom kifacsart levével.

Hasonló receptek