Savanyú káposzta krémleves, debreceni kolbásszal, tejföllel


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Házias receptek
  • Glutenmentes

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 kg
Zöldségeskert savanyított káposzta
1 evőkanál
Füstölt szalonna zsír
100 gramm
Sissy teavaj
1 nagy fej
Vöröshagyma
2 gerezd
Fokhagyma
1.5 liter
Zöldség alaplé
250 gramm
Sissy habtejszín (30%-os)
ízlés szerint
Só, bors
0.5 liter
PENNY étolaj
300 gramm
Dárdás debreceni csemege kolbász
1 evőkanál
Karát kacsazsír

Tálalás
175 gramm
Sissy tejföl

Előkészítés

1
A savanyú káposzta levét szűrőn át egy tálba csepegtetjük, majd a felét kézzel alaposan kinyomkodjuk és papírtörlőre kiterítve száradni hagyjuk.
2
A vöröshagymát félfőre, a fokhagymákat szeletekre vágjuk.
3
Forró lábasban füstölt szalonna zsíron megpirítjuk a hagymákat és a szűrőben hagyott,  lecsöpögtetett savanyú káposztát.
4
Hozzáadjuk a vajat és tejszínt, borsozzuk és takarékon főzzük 10 percen át.
5

Felöntjük a zöldség alaplével és a lecsepegtetett káposztalével, majd 10 percet főzzük.

Ezt követően bitmixerrel egyneműsítjük a levest.

6
A végén kóstoljuk a káposzta sóssága miatt, és ha szükséges sózzuk.
7
A debreceni kolbászt apró kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben kacsazsíron lepirítjuk.
8
Gyorsforralóban felmelegítjük az étolaj át 160C fokra. A kinyomkodott és leszárított káposztát lassan, folyamatosan mozgatva aranybarnára sütjük, szűrőn lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk.
9
Az elkészült levest pirított debrecenivel, sült káposztával és tejföllel tálaljuk. 

Hasonló receptek