A rizst szokásos módon vízben kifőzzük kevés só, kevés cukor (1 ek) hozzáadásával. A kókusztejet felforraljuk, a többi cukrot hozzáadva elkeverjük. Ráöntjük a kifőtt rizsre, elkeverjük.
2
Hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt az ízek összeérnek, a kókusztej túlnyomó részét pedig magába szívja. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
230 g
PENNY jázminrizs
1 l
Kékforrás természetes ásványvíz
ízlés szerint
só
7 ek
PENNY kristálycukor
5 dl
kókusztej
2 tk
Gyümölcsöskert sárgabaracklekvár
Előkészítés
1
A rizst szokásos módon vízben kifőzzük kevés só, kevés cukor (1 ek) hozzáadásával. A kókusztejet felforraljuk, a többi cukrot hozzáadva elkeverjük. Ráöntjük a kifőtt rizsre, elkeverjük.
2
Hűtőben pihentetjük. Ez idő alatt az ízek összeérnek, a kókusztej túlnyomó részét pedig magába szívja. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.