2022.12.11

Bundázott sütőtök fahéjas almacsatnival


Elkészítés teljes ideje
35 perc
Nehézség

Kategória
  • Okoskonyha

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

300 gramm
Free gluténmentes lisztkeverék
1 darab
Sütőtök
400 gramm
Gluténmentes panírmorzsa
200 gramm
MyBIO Olivaolaj
4 darab
Piros alma
2 rúd
Egész fahéj
1 ujjnyi
Friss gyömbér
5 szem
Kardamom
1 teáskanál
Kurkuma
70 gramm
Eritrit
2 evőkanál
Chia mag
1 mokkáskanál (ízlés szerint)
PENNY citromlé
Só, bors, fokhagymapor

Előkészítés

1
A sütőtököt meghámozzuk. A meghámozott tököt fél centi vékony szeletekre vágjuk.  A gyömbért lereszeljük.
2
A panírozáshoz a gluténmentes lisztkeverék egy részéből (kb. 200 g) víz és fűszerek - só, bors, fokhagyma granulátum - hozzáadásával egy sűrűbb palacsintatésztát keverünk.
3
A tökszeleteket bepanírozzuk a gluténmentes lisztkeverék, a készített massza és a gluténmentes morzsa segítségével. Egy serpenyőben fél centiméter MyBIO olívaolajat hevítünk és a sütőtök mindkét felét aranybarnára sütjük. 
4
Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
5
Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk és a fűszereket jól átforrósítjuk, majd hozzáadjuk az almakockákat, az eritritet, a kurkumát, kevés sót, és puhára főzzük (ha szükséges, kevés vizet is hozzáadunk).
6
A végén egy evőkanál chia maggal megszórjuk, jól elkeverjük és pár csepp citromlével pikánssá tesszük. Hagyjuk, hogy bezselésedjen a tálalásig. Köretnek jázminrizst tálalunk hozzá.