Mákos guba vaníliasodóval


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
59 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 8 db
    Kifli
  • 1 liter
    Sissy tej
  • 2 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 15 dkg
    Porcukor
  • 15 dkg
    PENNY darált mák

Vaníliasodó
  • 2 db
    Tojássárgája
  • 3 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 5 dl
    Sissy tej
  • 1 csomag
    PENNY vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál
    PENNY finomliszt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A mákos guba elkészítéséhez a kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk. Majd a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A kiflikarikákat a forró tejjel leöntjük, majd leszűrjük, és kinyomkodjuk belőle a tejet.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy nagyobb jénai tálba egy réteg kiflit teszünk, majd porcukorral elkevert darált mákot szórunk rá, megint kiflit és megint mákot teszünk bele, amíg elfogynak a hozzávalók. Ha marad még mák, megszórjuk vele a tetejét is.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha szeretnénk, akkor 7-8 percre berakhatjuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Összemelegítve, sütve is nagyon finom, de ha nem akarjuk sütni, a mákos guba úgyis fogyasztható.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A vaníliasodóhoz keverjük ki a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ha már elkeveredett és kissé habos, adjunk hozzá kevés lisztet és tejet. (Mindig kevés liszttel kezdjük, hogy ne legyen csomós.)
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Gőz fölött sűrítsük be, és már tálalhatjuk is a gubához.

Hasonló receptek