Meggyes piskóta


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 4 db
    Tojás
  • 80 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 100 gramm
    PENNY finomliszt
  • 0.5 csomag
    PENNY sütőpor
  • 1 csipet
  • 20 dkg
    Gyümölcsöskert mirelit meggy

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és válaszd szét a tojásokat.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojásfehérjéhez add a sót és kezdjél habot verni. Amikor már kezd összeállni fokozatosan adagold hozzá a cukor felét, és úgy készítsd el a habot.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A maradék cukrot add a tojássárgájához, és keverd fehéredésig, míg a tojás mennyisége meg nem nő, ez robotgéppel 1-2 perc.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojássárgáját óvatosan egy fakanál segítségével keverd a tojásfehérjéhez.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Több részletben szitáld a lisztet a tojáshabhoz, és fakanállal óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Bélelj kis sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit és öntsd bele a piskóta tésztáját.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    A gyümölcsöt keverd össze 1-2 evőkanál liszttel, és szórd a piskóta tetejére. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, azt előbb engedd fel, és öntsd le róla vizet, ami kienged.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
     Tedd a meggyes piskótát a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd míg szépen meg nem barnul, ellenőrizd tűpróbával, ez kb. 20-25 perc.
  9. accessibility.recipes.cookingstep

    Ha megsült a meggyes piskóta, kapcsold ki a sütőt, nyisd ki kicsit az ajtaját, és pihentesd pár percet a piskótát a sütőben.

    Vedd ki a piskótát a sütőből, és várd meg míg langyos hűl, és már fogyaszthatod is!

Hasonló receptek