Sajtos perec baconjambe mártogatva


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 csomag
    PENNY READY pizzatészta
  • 1 darab
    PENNY tojás
  • 1 teáskanál
  • 10 dkg
    Sissy trappista sajt
  • 1 mokkáskanál
    PENNY szárított bazsalikom
  • 5 fej
    Vöröshagyma
  • 400 gramm
    Karát kockázott bacon
  • 120 gramm
    PENNY nádcukor
  • 120 ml
    San Fabio balzsamecet
  • 2 evőkanál
    PENNY akácméz
  • 1 teáskanál
    PENNY őrölt fahéj
  • 1 teáskanál
    PENNY feketebors

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát hosszában 8-10 csíkra vágjuk, majd a csíkokat egyenként kissé összesodorjuk, perec alakban meghajtogatjuk, sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 15-20 percig kelesztjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután lekenjük a pereceket a lazán felvert tojással, mehet a tetejükre a reszelt sajt, a só és a bazsalikom, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 perc alatt megsütjük őket.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A bacont apró kockákra vágjuk, serpenyőben ropogósra sütjük, majd egy szedőkanállal kiszedjük egy tálba. A kisült zsír egy részét kiöntjük, de kb. 4 evőkanálnyit hagyunk a serpenyőben, amire rádobjuk az apróra vágott hagymát
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor a hagyma üvegesre pirult, mehet rá a barna cukor és a balzsamecet, amivel még kb. 12 percig „főzzük”. A cél az, hogy kissé besűrűsödjön ez az alap, és a cukor szépen karamellizálódjon.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a kihűlt bacont egy aprítóban morzsalékosra zúzzuk, és bele is öntjük a sűrűsödő alapba. Mehet rá a balzsamecet, a fahéj és esetleg egy pici bors. 
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Akár már most is üvegekbe lehet tölteni, de ha krémesebb állagot szeretnénk, dobjuk vissza az egészet az aprítóba, és zúzzunk rajta párat.

Hasonló receptek