A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Közben a balzsamecetet egy tálban simára keverjük a cukorral, a keményítővel és az olajjal.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Beleforgatjuk a meggyet, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Akkor jó, ha a héja már ráncos és alig van leve. Ekkor kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A még meleg sült cseresznyét adagonként áttesszük kis edényekbe vagy tálkákba.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Minden adag közepére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot ültetünk, és megszórjuk pisztáciával. Azonnal tálalhatjuk.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
1 evőkanál
San Fabio balzsamecet
1 evőkanál
PENNY kristálycukor
0.5 teáskanál
Mrs Baker étkezési keményítő
0.5 evőkanál
PENNY étolaj
2 bögre
Magozott meggy
6 gombóc
RIOS vaníliafagylalt
ízlés szerint
Salty sótlan pisztácia
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Közben a balzsamecetet egy tálban simára keverjük a cukorral, a keményítővel és az olajjal.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Beleforgatjuk a meggyet, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Akkor jó, ha a héja már ráncos és alig van leve. Ekkor kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.
3
accessibility.recipes.cookingstep
A még meleg sült cseresznyét adagonként áttesszük kis edényekbe vagy tálkákba.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Minden adag közepére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot ültetünk, és megszórjuk pisztáciával. Azonnal tálalhatjuk.