Sült cseresznye vaníliafagyival


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek
  • Fagylaltok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 evőkanál
    San Fabio balzsamecet
  • 1 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 0.5 teáskanál
    Mrs Baker étkezési keményítő
  • 0.5 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 2 bögre
    Magozott meggy
  • 6 gombóc
    RIOS vaníliafagylalt
  • ízlés szerint
    Salty sótlan pisztácia

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sütőt előmelegítjük 230 fokra. Közben a balzsamecetet egy tálban simára keverjük a cukorral, a keményítővel és az olajjal.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Beleforgatjuk a meggyet, majd eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. Akkor jó, ha a héja már ráncos és alig van leve. Ekkor kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk kb. 5 percig.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A még meleg sült cseresznyét adagonként áttesszük kis edényekbe vagy tálkákba.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Minden adag közepére egy-egy gombóc vaníliafagylaltot ültetünk, és megszórjuk pisztáciával. Azonnal tálalhatjuk.

Hasonló receptek