A hógolyóhoz a diót finomra daráljuk, és elvegyítjük a mézzel. A zabpelyhet aprítógépben finomra őröljük, és apránként annyit dolgozunk belőle a diós masszába, hogy képlékeny legyen.
2
A masszából bevizezett kézzel diónyi darabokat csippentünk, és a tenyerünkben összesen kb. 30 golyót formázunk. Végül mindet porcukorba hempergetjük.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
6 ek
PENNY zabpehely
20 dkg
PENNY dióbél
14 dkg
PENNY akácméz
400 g
porcukor
Előkészítés
1
A hógolyóhoz a diót finomra daráljuk, és elvegyítjük a mézzel. A zabpelyhet aprítógépben finomra őröljük, és apránként annyit dolgozunk belőle a diós masszába, hogy képlékeny legyen.
2
A masszából bevizezett kézzel diónyi darabokat csippentünk, és a tenyerünkben összesen kb. 30 golyót formázunk. Végül mindet porcukorba hempergetjük.