Egy tálba tegyük a sót, a tojásokat, a kristálycukrot, a vajat és a citrom reszelt héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és egy jól gyúrható tésztát fogunk kapni. Ha ragad, akkor még adhatunk hozzá lisztet.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá az egész mandulákat és jól dolgozzuk bele a tésztába.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A tésztánkat osszuk 5 részre. Sodorjunk belőle rudakat és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokon 30 perc alatt süssük meg.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Ezután még melegen szeleteljük fel és tegyük vissza a sütőbe még pár percre. Nagyon finom omlós, ropogós kekszünk lesz, sokáig eláll és tárolhatjuk fém dobozban vagy üvegben. Jó étvágyat!
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
ízlés szerint
só
3 db
PENNY tojás
200 g
PENNY kristálycukor
100 g
Sissy teavaj
8 g
PENNY sütőpor
0.5 db
citrom héja
500 g
PENNY búzafinomliszt
100 g
PENNY mandulabél
Előkészítés
1
accessibility.recipes.cookingstep
Egy tálba tegyük a sót, a tojásokat, a kristálycukrot, a vajat és a citrom reszelt héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és egy jól gyúrható tésztát fogunk kapni. Ha ragad, akkor még adhatunk hozzá lisztet.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá az egész mandulákat és jól dolgozzuk bele a tésztába.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A tésztánkat osszuk 5 részre. Sodorjunk belőle rudakat és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokon 30 perc alatt süssük meg.
4
accessibility.recipes.cookingstep
Ezután még melegen szeleteljük fel és tegyük vissza a sütőbe még pár percre. Nagyon finom omlós, ropogós kekszünk lesz, sokáig eláll és tárolhatjuk fém dobozban vagy üvegben. Jó étvágyat!