Cantuccini, a mandulás olasz keksz


Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Kiadós reggeli receptek
  • Desszertek
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • ízlés szerint
  • 3 db
    PENNY tojás
  • 200 g
    PENNY kristálycukor
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 8 g
    PENNY sütőpor
  • 0.5 db
    citrom héja
  • 500 g
    PENNY búzafinomliszt
  • 100 g
    PENNY mandulabél

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tálba tegyük a sót, a tojásokat, a kristálycukrot, a vajat és a citrom reszelt héját. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és egy jól gyúrható tésztát fogunk kapni. Ha ragad, akkor még adhatunk hozzá lisztet.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá az egész mandulákat és jól dolgozzuk bele a tésztába.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A tésztánkat osszuk 5 részre. Sodorjunk belőle rudakat és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokon 30 perc alatt süssük meg.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ezután még melegen szeleteljük fel és tegyük vissza a sütőbe még pár percre. Nagyon finom omlós, ropogós kekszünk lesz, sokáig eláll és tárolhatjuk fém dobozban vagy üvegben. Jó étvágyat!

Hasonló receptek