Caponata mártogatós


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
  • Vendégvárók, snackek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    Vöröshagyma
  • 2 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 darab
    Padlizsán
  • 10 szem
    PENNY olívabogyó
  • 50 ml
    MYBio olívaolaj
  • 2 darab
    Paradicsom
  • 4 evőkanál
    San Fabio paradicsom passata
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított oregánó
  • 1 csipet
    PENNY kristálycukor
  • 500 gramm
    PENNY toast kenyér

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk, majd mehet hozzá a fokhagyma is.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk, majd a hagymákra dobjuk. Megvárjuk amíg a padlizsán is kissé lepirul, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a passatát és kevergetve tovább sütögetjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott olívabogyót, cukrot, oreganot és még pár percig főzzük. Friss pirítóssal hidegen vagy még melegen tálaljuk.

Hasonló receptek