Csemege uborkás sült paprika saláta


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
  • PENNY Séf

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 darab
    Kápia paprika
  • 2 darab
    TV paprika
  • 1 fej
    Lilahagyma
  • 1 evőkanál
    MyBIO extra szűz olivaolaj
  • 1 evőkanál
    PENNY ételecet
  • 0.5 üveg
    Zöldségeskert csemege uborka
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 0.5 csokor
    Friss petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A paprikákat 250C fokra előmelegített sütőben légkeverés vagy grill fokozaton süssük meg 8-10 perc alatt. (Nem kell megijedni, ha megfeketedik és felhólyagosodik a héja, sőt annál könnyebb lesz meg pucolni!)
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Tegyük a paprikát dobozba, majd zárjuk le a tetejével és hagyjuk pihenni 15 percet.

    Addig vágjuk finomra a lilahagymát, a csemege uborkát pedig vékony csíkokra (julienne-re).

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A paprikát megpucoljuk, kicsumázzuk, magozzuk és erezzük, majd rusztikus csíkokra/cikkekre vágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A petrezselymet durvára aprítjuk. Ebből tehetünk félre a tálaláshoz, amivel megszórhatjuk a salátánk tetejét.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Bekeverjük a paprikát, a csemege uborkával, lilahagymával, petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, olíva olajjal és ecettel.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Hűtve tároljuk, akár egy nappal a főzés előtt is készülhet.

Hasonló receptek