Céklás-diós kenyér


Elkészítés teljes ideje
105 perc
Nehézség

Kategória
  • Előétel
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1.5 bögre
    Zöldségeskert cékla savanyúság
  • 3 bögre
    PENNY búzafinomliszt
  • 2 tk
  • 1 tasak
    PENNY élesztő
  • 2 tk
    San Fabio olívaolaj
  • 1 dl
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 0.25 bögre
    PENNY dióbél
  • 1 ek
    PENNY napraforgó-étolaj

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A céklát konyhai aprítóba tesszük. Pürésítjük, majd a robotgép táljába tesszük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olajat, az élesztőt és a vizet, majd 5 percig összedolgozzuk dagasztókar segítségével. Hozzáadjuk a darált diót, és további 2 percig dagasztjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Olajozott tálba tesszük. Letakarjuk, és legalább 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megformázzuk sütőpapírral bélelt tepsibe a kenyeret. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Hasonló receptek