Csemege uborkás sült paprika saláta


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Házias receptek
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 darab
Kápia paprika
2 darab
TV paprika
1 fej
Lilahagyma
1 evőkanál
MyBIO extra szűz olivaolaj
1 evőkanál
PENNY ételecet
0.5 üveg
Zöldségeskert csemege uborka
ízlés szerint
Só, bors
0.5 csokor
Friss petrezselyem

Előkészítés

1
A paprikákat 250C fokra előmelegített sütőben légkeverés vagy grill fokozaton süssük meg 8-10 perc alatt. (Nem kell megijedni, ha megfeketedik és felhólyagosodik a héja, sőt annál könnyebb lesz meg pucolni!)
2

Tegyük a paprikát dobozba, majd zárjuk le a tetejével és hagyjuk pihenni 15 percet.

Addig vágjuk finomra a lilahagymát, a csemege uborkát pedig vékony csíkokra (julienne-re).

3
A paprikát megpucoljuk, kicsumázzuk, magozzuk és erezzük, majd rusztikus csíkokra/cikkekre vágjuk.
4
A petrezselymet durvára aprítjuk. Ebből tehetünk félre a tálaláshoz, amivel megszórhatjuk a salátánk tetejét.
5
Bekeverjük a paprikát, a csemege uborkával, lilahagymával, petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, olíva olajjal és ecettel.
6
Hűtve tároljuk, akár egy nappal a főzés előtt is készülhet.

Hasonló receptek