Fűszeres sült karfiol


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Előétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
Karfiol
ízlés szerint
Só, bors
2 evőkanál
San Fabio extra szűz olívaolaj
2 evőkanál
Mai Tai szójaszósz
1 teáskanál
Füstölt fűszerpaprika
1 teáskanál
Fokhagymapor
1 mokkáskanál
Római kömény

Mártogatós
1 pohár
Sissy joghurt
ízlés szerint
Só, bors
ízlés szerint
Fokhagymapor

Előkészítés

1
A fűszeres sült karfiolhoz először a karfiolt rózsáira szedjük, a torzsarészt kis darabokra vágjuk. Egy keverőtálba szórjuk a rózsákat és sózzuk, borsozzuk.
2

Az olívaolajban elkeverjük a szójaszószt és a fűszereket is.


3
Ezzel a fűszeres keverékkel leöntjük a karfiolrózsákat, alaposan összeforgatjuk és sütőpapíros tepsire terítjük.
4

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


5
A joghurtba ízlés szerint fokhagymaport szórunk, összekeverjük és a karfiol mellé tálaljuk.

Hasonló receptek