Gombával és paradicsommal töltött cukkini


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Glutenmentes
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 darab
Cukkini
4 fej
Gomba
2 darab
Paradicsom
0.5 darab
Lilahagyma
1 gerezd
Fokhagyma
100 gramm
Natúr tofu
ízlés szerint
Só, bors, oregánó
1 marék
Friss bazsalikom
1 evőkanál
PENNY szezámmag
0.5 darab
Citrom
2 evőkanál
MyBIO extra szűz olívaolaj
ízlés szerint
Chilipor
0.5 dl
Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

1
A lilahagymát egy kevés vízen megpároljuk és hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát.
2
Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis darabokra vágott paradicsomokat, összepirítjuk, megvárjuk, hogy egy kis levet eresszen.
3
Belemorzsoljuk a tofut, majd a friss, aprított fűszereket. Sózzuk és borsozzuk, és csak a végén adjuk hozzá a fokhagymát.
4
Közben a cukkinit hosszában félbevágjuk, kikanalazzuk.
5
Egy kevés olajat öntünk egy hőálló, fedeles sütőedény aljára. (Ha nincs, akkor egy tepsibe rakjuk, és keressünk egy másik rávaló tepsit, legvégső esetben marad az alufólia). Beletesszük a cukkinihajókat és megtöltjük a raguval, és lefedjük.
6
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20-30 percre, majd 10 percig fedő nélkül sütjük.
7
Mindeközben a szezámmagot elkeverjük a citromlével, a fűszerekkel, és egy kevés friss bazsalikommal, oregánóval és vízzel. Hozzáadunk 1 tk extraszűz olívaolajat is. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a kész cukkinit.

Hasonló receptek