Karácsonyfa leveles tésztából


Elkészítés teljes ideje
60 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

2 csomag
PENNY TO GO leveles tészta
200 g
Chochola mogyorókrém
1 db
PENNY tojás
néhány szórás
porcukor

Előkészítés

1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
2
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és az egészet megkenjük mogyorókrémmel.
3
A másik tésztát is kitekerjük és pontosan ráillesztjük a tepsiben lévőre.
4
Egy éles késsel a tészta közepétől mindkét oldalon átlósan levágjuk a tésztát. Az alsó végénél kivágjuk úgy, hogy egy fát formázzon.
5
A fa oldalait kb. 2 cm-enként bevágjuk úgy, hogy a közepén kb. 2 cm-t meghagyunk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk, végül az egészet tojással megkenjük.
6
A megmaradt tésztából is csíkokat vágunk, megcsavarjuk és ezt is a tepsibe rendezzük. Megkenjük tojással.
7
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt porcukorral megszórjuk.

Hasonló receptek