Narancsos csokis isler


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
120 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Desszertek
  • Ünnepi fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 25 dkg
    PENNY finomliszt
  • 16 dkg
    Sissy teavaj
  • 6 evőkanál
    Salty mandulabél
  • 12 dkg
    Porcukor
  • 1 darab
    Narancs reszelt héja
  • 2 darab
    PENNY tojássárgája
  • 1 csipet
  • 90 ml
    Sissy habtejszín
  • 18 dkg
    Choco'la étcsokoládé
  • 12 dkg
    Gyümölcsöskert narancslekvár

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A narancsos-csokis isler elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot, a darált mandulát és a narancshéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal és a sóval, majd a tojássárgákat is hozzáadva tésztává gyúrjuk gyors mozdulatokkal. A cipót folpackba csomagoljuk, és a hűtőben lehűtjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Lisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk a kerek lapokat, majd sütőpapíros tepsire rakjuk őket, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A habtejszínt felforraljuk, és az étcsoki kockákra öntjük. Elkeverjük, ganache-t készítünk belőle, majd a hűtőben kihűtjük.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A kihűlt linzerkorongokat megkenjük a ganache-zsal és narancslekvárral összeragasztjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk az étolajjal lazítjuk, és egyneművé keverjük. A linzerek tetejét megmártjuk a csokifürdőben és kandírozott narancshéjjal díszítjük őket

Hasonló receptek