A pepita kockás vajas keksz elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót és a vajat. Majd robotgéppel összedolgozzuk.
2
A tésztát kettéválasztjuk, az egyiket félretesszük, a másikba belekeverjük a kakaóport. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órán át pihentetjük a hűtőben. (Ha a tészta nem állna össze, hozzáadhatunk 1 evőkanál tejet.)
3
A tésztákat 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkok oldalait megkenjük tojásfehérjével.
4
Enyhén összenyomunk 3 csíkot úgy, hogy a középső másmilyen színű legyen, mint a két szélső. Erre teszünk egy réteget az ellenkező színű tésztából, majd arra egy utolsó réteget szintén úgy, hogy egy-egy színre az ellenkező szín kerüljön. Ha elkészült, 30 percig pihentetjük.
5
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 1,5 cm vastag szeleteket vágunk, majd a mini sakktáblákat a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
6
Kb. 7-10 perc alatt megsütjük a süteményeket. Ne hagyjuk, hogy a széle elkezdjen barnulni! Ahogy kivilágosodott és megszilárdult, már jó is.
Hozzávalók
Hozzávalók
Adag
50 dkg
PENNY finomliszt
30 dkg
PENNY kristálycukor
2 darab
PENNY tojás
1 csomag
PENNY vaníliás cukor
1 kiskanál
PENNY sütőpor
25 dkg
Sissy teavaj
1 csipet
Só
2 evőkanál
Mrs Baker holland kakaópor
Előkészítés
1
A pepita kockás vajas keksz elkészítéséhez a lisztet keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót és a vajat. Majd robotgéppel összedolgozzuk.
2
A tésztát kettéválasztjuk, az egyiket félretesszük, a másikba belekeverjük a kakaóport. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órán át pihentetjük a hűtőben. (Ha a tészta nem állna össze, hozzáadhatunk 1 evőkanál tejet.)
3
A tésztákat 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és 1,5 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkok oldalait megkenjük tojásfehérjével.
4
Enyhén összenyomunk 3 csíkot úgy, hogy a középső másmilyen színű legyen, mint a két szélső. Erre teszünk egy réteget az ellenkező színű tésztából, majd arra egy utolsó réteget szintén úgy, hogy egy-egy színre az ellenkező szín kerüljön. Ha elkészült, 30 percig pihentetjük.
5
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 1,5 cm vastag szeleteket vágunk, majd a mini sakktáblákat a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
6
Kb. 7-10 perc alatt megsütjük a süteményeket. Ne hagyjuk, hogy a széle elkezdjen barnulni! Ahogy kivilágosodott és megszilárdult, már jó is.