Répatorta-pohárkrém


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Ünnepi finomságok
  • Desszertek
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Tészta
2 darab
Tojás
60 gramm
PENNY barnacukor
60 gramm
PENNY kristálycukor
50 ml
PENNY étolaj
150 gramm
Sárgarépa
1 csipet
50 ml
Sissy tej
1 teáskanál
PENNY sütőpor
1 teáskanál
Mézeskalács fűszerkeverék
30 gramm
Darált dió
130 gramm
PENNY finomliszt

Krém
500 gramm
San Fabio mascarpone
100 gramm
Porcukor
1 teáskanál
Vaníliaaroma

Díszítés
pár szem, ízlés szerint (elhagyható)
Egész dió vagy Salty sótlan mandula
ízlés szerint
Juharszirup

Előkészítés

1
A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk.
2
A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt.
3
Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15×20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.
4
A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk.
5
A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele.
6
Végül megszórjuk a dióval vagy mandulával, és meglocsoljuk juharsziruppal.