Répatorta-pohárkrém


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
90 perc
Nehézség

Kategória
  • Ünnepi fogások
  • Desszertek
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Tészta
  • 2 darab
    Tojás
  • 60 gramm
    PENNY barnacukor
  • 60 gramm
    PENNY kristálycukor
  • 50 ml
    PENNY étolaj
  • 150 gramm
    Sárgarépa
  • 1 csipet
  • 50 ml
    Sissy tej
  • 1 teáskanál
    PENNY sütőpor
  • 1 teáskanál
    Mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 gramm
    Darált dió
  • 130 gramm
    PENNY finomliszt

Krém
  • 500 gramm
    San Fabio mascarpone
  • 100 gramm
    Porcukor
  • 1 teáskanál
    Vaníliaaroma

Díszítés
  • pár szem, ízlés szerint (elhagyható)
    Egész dió vagy Salty sótlan mandula
  • ízlés szerint
    Juharszirup

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojásokat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd az olajjal tovább habosítjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A répát lereszeljük, majd belekeverjük a többi hozzávalóval együtt.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Sütőpapírral bélelt, kisebb, kb. 15×20 cm átmérőjű tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni, ezután kisebb kockákra vágjuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A krémhez a hideg mascarponét 2-3 percig egy robotgépben habosítjuk, majd mehet bele a cukor, a vanília és további 2-3 percig habosítjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    A diót durvára vágjuk, majd 4 kisebb pohár aljába tesszük a felkockázott piskóta felét, erre jöhet a krém és a piskóta másik fele.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Végül megszórjuk a dióval vagy mandulával, és meglocsoljuk juharsziruppal.

Hasonló receptek