Spenótos sonkás sajtos gofriszendvics


Előkészítés
20 perc
Elkészítés teljes ideje
50 perc
Nehézség

Kategória
  • Vendégvárók, snackek
  • Kiadós reggeli receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1.5 bögre
    PENNY teljes kiőrlésű liszt
  • 0.5 bögre
    PENNY finomliszt
  • 1.25 teáskanál
    PENNY sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 1 bögre
    Sissy 2,8% tej
  • 1 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 1 darab
    Tojás
  • 1 teáskanál
    Vaníliaaroma
  • gofrisütő kenéséhez
    Sütőspray vagy PENNY étolaj
  • 6 darab
    Karát szeletelt baconszelet
  • 2 evőkanál
    Czifra majonéz
  • 6 szelet
    Karát ínyenc pulykamell sonka
  • ízlés szerint
    Zöldségeskert bébispenót
  • 1 darab
    Paradicsom

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Előmelegítjük a gofrisütőt közepesen magas hőfokra. Közben egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet, a sütőport, a sót, és a cukrot.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy másik edényben összekeverjük a tejet az olvasztott vajjal, a tojással és a vaníliakivonattal. Ha ezzel megvagyunk, a nedves és a száraz hozzávalókat összeöntjük, majd alaposan elkeverjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A gofrisütő belső részét kifújjuk vagy kikenjük egy kevés olajjal. Ezután kb. 1/3 csészényi tésztát a gofrisütő mélyedéseibe öntünk, majd csukott fedéllel addig sütjük, amíg a gofri aranybarna és ropogós lesz. Ez nagyjából 5-6 percet jelent. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni a gofrikat.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Miközben hülnek a gofrik, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a bacont, a zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, a paradicsomot pedig felkarikázzuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Megkenjük a gofrikat a majonézzel, majd a lapokra 1-1 szelet pulykasonkát, bacont, paradicsomkarikákat és 1 db bébispenót levelet teszünk. Végül a két gofrilapot egymásra borítjuk.

Hasonló receptek