Vaníliapudingos csiga


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
40 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 3 evőkanál
    PENNY mazsola
  • 100 ml
    Sütőrum
  • 1 csomag
    PENNY READY leveles tészta
  • 40 gramm
    PENNY vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál
    PENNY kristálycukor
  • 30 gramm
    Sissy teavaj
  • 1 darab
    Tojás

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A vaníliapudingos csiga a rumos mazsolától lesz még extrább. Ehhez a mazsolát egy tálba tesszük, és nyakon öntjük a rummal, majd félretesszük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A tejből egy keveset teszünk egy gyorsforralóba, majd elkeverjük benne a pudingport. Ha már csomómentesre kevertük, felöntjük a maradék tejjel, és elkeverjük benne a cukrot.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Közepesen erős lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a puding. Ha felforrt, és be is sűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük a vajat és a lecsöpögtetett mazsolát. A tetejére terítünk egy folpackot, és hagyjuk kissé kihűlni. A fóliára azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát kiterítjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a pudingot, majd a rövidebb oldalánál elkezdjük feltekerni. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, így elérve a csigaformát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ha kissé eldeformálódnak a csigák, az ujjunkkal megformázzuk, arra törekedve, hogy minél szebb, kerek formájuk legyen.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Sütés előtt lekenjük a csigákat a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek