Forralt bor


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
20 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Ünnepi finomságok

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Forralt bor
0.75 liter
Rosé bor
1 darab
Alma
1 darab
Narancs
2 cl
Santa Lucia rum
100 gramm
PENNY virágméz
2 darab
PENNY egész fahéj
8 szem
PENNY szegfűszeg
80 gramm
PENNY kandírozott áfonya
2 csipet
PENNY őrölt szerecsendió
1 darab
Gránátalma

Narancs chips
100 gramm
PENNY kristálycukor
1
Narancs
100 gramm
Kékforrás mentes ásványvíz

Előkészítés

1

Forralt bor

Minden összetevőt egy lábasba teszünk.
2
Fedő alatt alacsony lángon melegítsük fel 80C fokig, ha nem szeretnénk, hogy az alkohol tartalma elpárologjon.
3

Narancs chips (opcionális)

A narancs chips-hez először a cukorszirupot készítjük el, felforralva a vizet a kristálycukorral.
4
A narancsokat 1-2mm vastag szeletekre gyaluljuk vagy vágjuk.
5
Megmártjuk a cukorszirupban, hogy mindenhol bevonja, a fölösleget hagyjuk lecsöpögni.
6
Sütőpappírral bélelt tepsibe tesszük és 75C fok légkeverésen 1 órát szárítjuk, majd a chips-eket megforgatva a másik felét is 1 órát szárítjuk.
7
Hagyjuk kihűlni, dobozban vagy üvegben tároljuk tálalásig.

Hasonló receptek