Fehérbabfőzelék fűszeres oldalassal


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
200 perc
Nehézség

Kategória
  • PENNY Séf
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Fehérbabfőzelék
  • 500 gramm
    PENNY fehér bab
  • 1 liter
    Zöldség alaplé
  • 1 dl
    Száraz fehérbor
  • 200 gramm
    Sissy habtejszín (30%-os)
  • 1 szál
    Póréhagyma
  • 4 gerezd
    Fokhagyma
  • 1 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított gyömbér
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított oregánó
  • 1 teáskanál
    PENNY bors

Fűszeres oldalas
  • 8 szelet
    Dárdás füstölt zsírszalonna
  • 1 kg
    Friss, csontos sertésoldalas
  • 1 evőkanál
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál
    CasaBlanca instant kávé
  • 0.5 darab
    Citrom héja és leve
  • 1 dl
    Adelskronen barna sör
  • 1 teáskanál
    PENNY fokhagymapor
  • 1 teáskanál
    PENNY fűszerpaprika
  • 2 evőkanál
    San Fabio olívaolaj
  • 1 dl
    Zöldség alaplé
  • 2 evőkanál
    PENNY méz
  • 2 teáskanál
    PENNY nádcukor
  • 1 teáskanál
    PENNY chilipehely
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított oregánó
  • 1 teáskanál
    PENNY szárított gyömbér
  • 1 teáskanál
    Czifra mustár
  • 1 teáskanál
    PENNY köménymag
  • 1 teáskanál
    PENNY bors
  • 1 teáskanál
    Szárított kakukkfű
  • ízlés szerint

Tálalás
  • 50 gramm
    PENNY TO GO friss petrezselyem
  • 1 csomag
    San Fabio aszalt paradicsom
  • 1 evőkanál
    San Fabio extra szűz olívaolaj
  • 1 üveg
    San Fabio pesto
  • 1 darab
    MyBIO citrom
  • 1 fej
    Lilahagyma
  • ízlés szerint

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Főzelék

    A fehér babot előző este beáztatjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A póréhagymát és fokhagymát apróra vágjuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Forró lábosban olíva olajon üvegesre pároljuk a hagymákat, hozzá adjuk a fehér babot és felöntjük a fehérborral.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor elpárolgott a bor, beleöntjük a tejszínt és az alaplevet.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Fűszerezzük a bazsalikommal, oregánóval, gyömbérrel, borssal és sózzuk, majd 20 percig főzzük.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Mikor megpuhult, a negyedét kancsóba merjük és botturmixxal vagy turmixgéppel egyneműsítjük, majd a főzelékhez visszamerjük.
  7. accessibility.recipes.cookingstep

    Fűszeres oldalas

    A fűszerpác száraz összetevőit kimérjük és aprítógépben összedaráljuk.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Keverőtálban kikeverjük a fűszeres őrleményt a többi összetevővel. (mézzel, olívaolajjal, citrom levével és a mustárral)
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Az oldalast alaposan bedörzsöljük a kapott fűszeres páccal.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    A tepsi aljába öntjük a barna sört és az alaplevet..
  11. accessibility.recipes.cookingstep
    Lefóliázzuk és 140 C fokon fokon sütjük kb. 3 órán át. A 3 óra elteltével a fóliát levéve pirítjuk még 15 percig.
  12. accessibility.recipes.cookingstep

    Tálalás

    Az aszalt paradicsomot és a lilahagymát finomra vágjuk és megszórjuk vele a főzeléket.
  13. accessibility.recipes.cookingstep
    1 kanál pesztót kikeverünk 1 kanál olíva olajjal és a főzelékre csorgatjuk, végezetül citromhéját reszelünk rá.