Ananászos sajtos csirkemell


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 500 gramm
    Kedvenc Hentese csirkemell filé
  • 1 gerezd
    Fokhagyma
  • Só, bors
  • 2 evőkanál
    PENNY étolaj
  • 250 gramm
    PENNY ananászkonzerv
  • 150 gramm
    Sissy trappista sajt
  • 1 dl
    Fehérbor
  • 1.5 dl
    Sissy főzőtejszín

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az ananászos-sajtos csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.