Ananászos sajtos csirkemell


Előkészítés
10 perc
Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások
  • Házias receptek
  • Főétel

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

500 gramm
Kedvenc Hentese csirkemell filé
1 gerezd
Fokhagyma
Só, bors
2 evőkanál
PENNY étolaj
250 gramm
PENNY ananászkonzerv
150 gramm
Sissy trappista sajt
1 dl
Fehérbor
1.5 dl
Sissy főzőtejszín

Előkészítés

1
Az ananászos-sajtos csirkemell elkészítéséhez a húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük, majd kb. 10 percig állni hagyjuk.
2
Olajat hevítünk, és serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát.
3
Egy tepsi vagy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, erre kerülnek a csirkemellek, arra pedig az ananászok, és a konzerv levéből 1-2 evőkanálnyi.
4
Erre rászórjuk a reszelt sajtot, és meglocsoljuk a tejszínnel.
5
Alufóliával lefedve 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, időközben aláöntjük a bort is, így finom szaftos lesz. Végül a fóliát levesszük, és grill fokozaton 5 percig sütjük, míg a sajt szép aranyszínű nem lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.

Hasonló receptek