Almás csirkenyárs sült zöldségekkel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 2 db
    cékla
  • 5 dl
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 1 db
    édesburgonya
  • 1 fej
    karfiol
  • 1 db
    alma
  • 500 g
    Kedvenc Hentese csirkemellfilé
  • 4 ek
    PENNY búzafinomliszt
  • 3 db
    PENNY tojás
  • 15 dkg
    PENNY panírmorzsa

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Az almás csirkenyárs sült zöldségekkel elkészítéséhez a céklát megsúroljuk, négybe vágjuk, ha nagyobbak akkor hatfelé. Veszünk 2 db nagyobb alufóliát, megkenjük olajjal, rárakjuk a céklahasábokat, sózzuk, borsozzuk, becsomagoljuk, és egy sütőlapra helyezzük. Ezután 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az édesburgonyát megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. Egy tálba tesszük mindet, megsózzuk, megborsozzuk és egy kevés olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, és betesszük a cékla mellé a sütőbe 15 percre, és együtt megsütjük.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amíg sül a zöldség, addig elkészítjük az almás csirkenyársat. Az almát megtisztítjuk és nagyobb kockára vágjuk, a csirkemellet is ugyanakkora kockára vágjuk. A csirkemell kockákat enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Veszünk 4 db fa nyársat, és felváltva felszúrjuk a csirkemell- és az almakockákat. Ezután hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Forró grillapon, amit átkenünk olajjal vagy grillserpenyőben, amit szintén kikenünk olajjal, szép piros, ropogósra sütjük. Ha mindennel elkészültünk, akkor egy sültes tálra kirakjuk a megsült batátát, a céklát és a karfiolt, és mellétesszük a panírozott almás csirkenyársakat.