Alfredo tejszínes tészta


Előkészítés
15 perc
Elkészítés teljes ideje
80 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

Sült csirkemell
  • 30 dkg
    Kedvenc Hentese csirkemell
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • a sütéshez
    San Fabio extra szűz olívaolaj

Tészta
  • 30 dkg
    Aranykosár boglyas metélt
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 1 evőkanál
    Sissy teavaj
  • 3 gerezd
    Fokhagyma
  • 500 ml
    Sissy főzőtejszín
  • 50 gramm
    San Fabio Grana padano sajt
  • 1 csokor
    Friss petrezselyem

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Belekeverjük a parmezánt, végül pedig az apróra vágott petrezselymet. A főtt tésztát beleforgatjuk a szószba.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Sült csirkemellet is készíthetünk mellé. Ebben az esetben vékony szeleteket vágunk a csirkemellből, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon megpirítjuk őket.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Tálalás előtt vékony csíkokra vágjuk a sült csirkemellet, majd a tészta tetejére halmozzuk. Megszórjuk friss petrezselyemmel.