Az eredeti spaghetti alla carbonara


Előkészítés
5 perc
Elkészítés teljes ideje
30 perc
Nehézség

Kategória
  • Főételek

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 150 gramm
    Dárdás füstölt szalonna
  • 2 evőkanál
    MYBio extra szűz olívaolaj
  • 250 gramm
    PENNY Spagetti tészta
  • 4 darab
    PENNY tojás
  • ízlés szerint
    Só, bors
  • 80 gramm
    San Fabio grana padano sajt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót is.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összerázzuk, majd ráöntjük a tojásos keveréket, a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk addig, amíg az egész krémes nem lesz.

    Friss parmezánnal, olívaolajjal és borssal tálaljuk.