Forró csokoládé fondant


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 100 g
    csokoládé (min. 70%-os)
  • 100 g
    Sissy teavaj
  • 120 g
    PENNY kristálycukor
  • 4 db
    PENNY tojás
  • 100 g
    PENNY búzafinomliszt

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A sütőt 160 fokra állítjuk, a vajat és a csokoládét egy nagyobb, forrásban levő vízzel teli fazék fölé helyezett kisebb lábasban felolvasztjuk, majd a tűzről levéve addig keverjük, amíg egyenletes masszát alkot. 10 percen át hagyjuk kihűlni.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Az egész tojásokat, a tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy edénybe, és elektromos habverővel keverjük össze, habosítsuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    A masszát a hűlő csokoládékeverékhez adjuk, és elkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a csokoládé már ne legyen forró, különben a tojásfehérje kicsapódna. Keverjük hozzá a lisztet. Muffin formába helyezzük a masszát, és 12 percen át sütjük.

Hasonló receptek