Hentestokány rizzsel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
10 dkg
Dárdás füstölt szalonna
60 dkg
Kedvenc Hentese sertéstarja
3 ek
PENNY napraforgó-étolaj
ízlés szerint
só, bors
2 ek
Zöldségeskert sűrített paradicsom
1.5 l
Kékforrás természetes ásványvíz
10 dkg
PENNY csemegeuborka
2 bögre
PENNY konyhakész rizs

Előkészítés

1
A hentes tokány elkészítéséhez a sertéshúst felcsíkozzuk. A csíkokra vágott húsos szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
2
Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, majd a húst. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
3
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. A rizst megfőzzük, köretként kínáljuk.

Hasonló receptek