Hentestokány rizzsel


Elkészítés teljes ideje
45 perc
Nehézség

Kategória
  • Pénztárcabarát fogások

Hozzávalók

Hozzávalók
 
Adag

  • 1 fej
    vöröshagyma
  • 2 gerezd
    fokhagyma
  • 10 dkg
    Dárdás füstölt szalonna
  • 60 dkg
    Kedvenc Hentese sertéstarja
  • 3 ek
    PENNY napraforgó-étolaj
  • ízlés szerint
    só, bors
  • 2 ek
    Zöldségeskert sűrített paradicsom
  • 1.5 l
    Kékforrás természetes ásványvíz
  • 10 dkg
    PENNY csemegeuborka
  • 2 bögre
    PENNY konyhakész rizs

Előkészítés

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    A hentes tokány elkészítéséhez a sertéshúst felcsíkozzuk. A csíkokra vágott húsos szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Hozzáadjuk a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, majd a húst. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Időnként megkeverve, közepes lángon fedő alatt készre pároljuk. Az elfőtt nedvességet vízzel pótoljuk.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Amikor megpuhult, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. A rizst megfőzzük, köretként kínáljuk.

Hasonló receptek